Autor Wątek: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź  (Przeczytany 214813 razy)

WhiteTiguan

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 27
  • Thanked: 1 times
  • Model: Tiguan
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 2.0 TDI 4Motion 190KM
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: Małopolska
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #870 dnia: 2021/03/23 21:58 »
Advertisement
No własnie o to chyba chodzi....a co widac to wiem....
 

Michał

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 134
  • Thanked: 12 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 2.0 TDI 150 KM DSG
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: PP
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #871 dnia: 2021/04/05 15:11 »
Kupiłem sobie odkurzacz samochodowy pod gniazdo zapalniczki i urodziło mi się pytanie. Czy w Tiguanie da się włączyć sam zapłon, żeby był prąd w gnieździe, czy też trzeba za każdym razem uruchamiać silnik?
 

TMP

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 422
  • Thanked: 86 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: HL Offroad
  • Silnik: 2.0 TSI 180KM
  • Napęd: 4x4
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #872 dnia: 2021/04/05 15:27 »
Oczywiście, sam zapłon zostanie włączony jeśli podczas użycia przycisku START nie był naciskany pedał hamulca.
 
The following users thanked this post: Michał

e131

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 64
  • Thanked: 3 times
  • Model: Tiguan
  • Wersja: HighLine
  • Silnik: 2.0 TDI / 150KM
  • Napęd: FWD
  • Skąd: GD
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #873 dnia: 2021/04/06 14:33 »
Kupiłem sobie odkurzacz samochodowy pod gniazdo zapalniczki i urodziło mi się pytanie. Czy w Tiguanie da się włączyć sam zapłon, żeby był prąd w gnieździe, czy też trzeba za każdym razem uruchamiać silnik?
Powiem Ci że u mnie zawsze mam napięcie w zapalniczce. Przynajmniej światło led z ładowarki do telefonów, przy tylnej kanapie, zawsze się świeci i ładuje telefony. Właśnie się boję spięcia czy coś i każdorazowo wyciągam ładowarkę.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 

arekp

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1046
  • Thanked: 119 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: Highline + Off-road
  • Silnik: 2.0 TSI / 180KM
  • Skąd: ZS
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #874 dnia: 2021/04/06 14:38 »
@e131 nie może ładować po wyłączeniu zapłonu i otwarciu drzwi kierowcy. Mam tam wpiętą ładowarkę i zdecydowanie nie ładuje po w/w.

Dioda może dawać fałszywy status - napięcie na jakimś kondensatorze w ładowarce - przez chwilę, ale telefon raczej się Tobie nie ładuje - chyba, że ktoś zrobił przeróbkę instalacji.
 

kris17009

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 132
  • Thanked: 3 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: HL / R-Line
  • Silnik: 2.0 TSI / 190KM
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: WA
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #875 dnia: 2021/04/06 14:47 »
Dokładnie mam tak samo. Tylko że z routerem do wifi. Bez zapłonu nie ma napięcia.
 

e131

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 64
  • Thanked: 3 times
  • Model: Tiguan
  • Wersja: HighLine
  • Silnik: 2.0 TDI / 150KM
  • Napęd: FWD
  • Skąd: GD
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #876 dnia: 2021/04/06 14:57 »
Nie wiem, mam tiga 2016 i mogę ładowarkę zostawić na tydzień i dalej diody świecą, duży ten kondesator muailby być. Aż sprawdzę wieczorem czy ładuje telefon w dalszym ciągu, czy mi się wydawało. Nic nie było grzebane, po leasingu odkupiłem, kto na leasingu i gwarancji robi jakieś przeróbki?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 

Frodo

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 108
  • Thanked: 7 times
  • Model: VW Tiguan II
  • Wersja: R
  • Silnik: 2.0 TSI 230
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: KR
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #877 dnia: 2021/04/06 15:37 »
U mnie w Tigu 2019 wystarczyło przestawić bezpiecznik do góry lub w dół (nie pamiętam oznaczenia, ale taki był tylko 1 po prawej stronie, który ewidentnie ma 2 ustawienia, tzn. środek pozostaje ten sam, ale można go połączyć z górą lub dołem przestawiając o 1). Wtedy zasilanie zapalniczki jest cały czas, o ile dobrze pamiętam w bagażniku też. (W Atece miałem identycznie.) Używam do zasilania kamerki 24/7.
Nie znam sposobu by na stałe zasilać USB - może ktoś wie?
 

arekp

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1046
  • Thanked: 119 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: Highline + Off-road
  • Silnik: 2.0 TSI / 180KM
  • Skąd: ZS
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #878 dnia: 2021/04/06 18:43 »
kto na leasingu i gwarancji robi jakieś przeróbki?

Każdy kto potrzebuje ;-)

Nie znam sposobu by na stałe zasilać USB - może ktoś wie?

USB jest spięte z systemem audio i jego zasilanie będzie dostępne tylko przy włączonym systemie.
 

milutki 75

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
  • Model: Tiguan
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 1.4 TSI /150KM
  • Napęd: FWD
  • Skąd: Poznań
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #879 dnia: 2021/04/08 12:03 »
Cześć, nigdzie - nawet w ASO nie uzyskałem wiarygodnej odpowiedz. Dlatego być może ktoś zna na nie odpowiedź.[/size]Czy po odblokowaniu AppConnect (Android Auto) będzie można głosowo podawać adres do nawigacji korzystając z przycisku na kierownico pomimo braku odblokowanej opcji VOICE?Z góry dzięki za sprawdzone odpowiedzi.

 

TMP

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 422
  • Thanked: 86 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: HL Offroad
  • Silnik: 2.0 TSI 180KM
  • Napęd: 4x4
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #880 dnia: 2021/04/08 12:48 »
Są dwa mechanizmy obsługi głosowej: krótkie naciśnięcie przycisku korzystające z Volkswagenowego rozpoznawania w trybie offline (na to potrzebny jest oddzielny kod SWAP) i długie przekierowujące do Android Auto/Siri. Prawdopodobnie po aktywacji App-Connect będzie działać ten drugi rodzaj. Gwarancji osobiście jednak nie udzielam.
 

mms1994

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 688
  • Thanked: 48 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: HL
  • Silnik: 2.0 TDI 190
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: KWI
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #881 dnia: 2021/04/08 16:18 »
Ja nie mam obsługi głosowej, ale po podłączeniu iPhone normalnie odpala Siri po wciśnięciu tego przycisku i wszystko normalnie działa
 

milutki 75

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
  • Model: Tiguan
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 1.4 TSI /150KM
  • Napęd: FWD
  • Skąd: Poznań
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #882 dnia: 2021/04/08 22:10 »
Ok, dzięki za odpowiedzi. Czyli po odblokowaniu App Connect pomimo braku odblokowanej obsługi Voice będzie można wydawać komendy głosowe do obsługi Android Auto. Oto chodziło - Super!
 

mms1994

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 688
  • Thanked: 48 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: HL
  • Silnik: 2.0 TDI 190
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: KWI
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #883 dnia: 2021/04/09 09:02 »
Android auto, nie wiem. Przy carplay działa :)
 

milutki 75

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
  • Model: Tiguan
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 1.4 TSI /150KM
  • Napęd: FWD
  • Skąd: Poznań
Odp: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
« Odpowiedź #884 dnia: 2021/04/10 20:55 »
Czy działa Wam strona na której można pobrać aktualizację map?
https://www.volkswagen.pl/pl/serwis-i-akcesoria/aktualizacja-nawigacji.html
po próbie wejścia na stronie z oprogramowaniem pojawia się komunikat że strona nie istnieje...