Autor Wątek: Adaptacje, kodowanie VAG  (Przeczytany 83538 razy)

maciek@brynski.pl

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 51
  • Model: Tiguan Allspace
  • Wersja: Elegance
  • Silnik: 2.0 TSI / 245 KM
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: SK
Odp: Adaptacje, kodowanie VAG
« Odpowiedź #240 dnia: 2021/11/03 15:19 »
Advertisement
Hej,
Próbowałem dzisiaj zakodować z aplikacji wyłączenie Start/Stop i dostałem komunikat, że 'Not supported'
Pacjent: Allspace z 2019. Czy ktoś robi takie rzeczy za drobną opłatą ?
« Ostatnia zmiana: 2021/11/03 20:50 wysłana przez maciek@brynski.pl »
 

Ad

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 161
  • Thanked: 9 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: R-line / Highline
  • Silnik: 2.0 TSI / 220KM / DSG
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: WA
Odp: Adaptacje, kodowanie VAG
« Odpowiedź #241 dnia: 2021/11/03 20:11 »
Hej,
Próbowałem dzisiaj zakodować wyłączenie Start/Stop i dostałem komunikat, że 'Not supported'
Pacjent: Allspace z 2019. Czy ktoś robi takie rzeczy za drobną opłatą ?
Z tego co slyszalem, w nowszych Tigach nie da sie juz tego wylaczyc.
 

maciek@brynski.pl

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 51
  • Model: Tiguan Allspace
  • Wersja: Elegance
  • Silnik: 2.0 TSI / 245 KM
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: SK
Odp: Adaptacje, kodowanie VAG
« Odpowiedź #242 dnia: 2021/11/03 20:44 »
A ktoś próbował z PRO i podniesieniem limitu napięcia do Start/Stop ?
 

ratoschlaff

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 211
  • Thanked: 18 times
  • Model: Tiguan II FL
  • Wersja: Elegance
  • Silnik: 1.5 150KM DSG
  • Napęd: FWD
  • Skąd: BE
 

Ad

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 161
  • Thanked: 9 times
  • Model: Tiguan II
  • Wersja: R-line / Highline
  • Silnik: 2.0 TSI / 220KM / DSG
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: WA
Odp: Adaptacje, kodowanie VAG
« Odpowiedź #244 dnia: 2021/11/03 21:17 »
Z tego co slyszalem, w nowszych Tigach nie da sie juz tego wylaczyc.
a to zadziała?
https://www.aliexpress.com/item/1005002252098223.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7fea2f2c4hyR8U&algo_pvid=6e3a1369-df39-4d1a-b997-b8f4bc31abe2&algo_exp_id=6e3a1369-df39-4d1a-b997-b8f4bc31abe2-0&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000019656780715%22%7D
Nie mam pojecia. Kup i sprobuj ;) Ja, mimo tego, ze w moim jeszcze mozna wylaczyc przez kodowanie, nie wylaczam i tak. Nie przeszkadza mi to.
 

Charls

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1042
  • Thanked: 53 times
  • Model: Volkswagen
  • Wersja: Highline
  • Silnik: TDI
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: GDA
Odp: Adaptacje, kodowanie VAG
« Odpowiedź #245 dnia: 2021/11/03 23:05 »
Z tego co slyszalem, w nowszych Tigach nie da sie juz tego wylaczyc.
Da się ODIS
 
The following users thanked this post: kubek, Ad

maciek@brynski.pl

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 51
  • Model: Tiguan Allspace
  • Wersja: Elegance
  • Silnik: 2.0 TSI / 245 KM
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: SK
Odp: Adaptacje, kodowanie VAG
« Odpowiedź #246 dnia: 2021/11/04 17:32 »
Chyba zabawa z aplikacjami nie ma sensu.



Centralny zamek / Keyless Access:– aktywacja automatycznego zamykania samochodu przy wysiadaniu z kluczykiem– aktywacja otwierania/zamykania samochodu z pilota/klamki przy uruchomionym silniku


Pierwsze można zrobić z aplikacji. I teraz jest najlepsze.
Przy odpalonym silniku też się zamyka ;) I nie da się otworzyć z kluczyka. Dobrze, że miałem inne drzwi otwarte.
Dziwne, że nie ma warunku na uruchomiony silnik.


EDIT: znalazłem wątek MrBlacker o tym samym :)
« Ostatnia zmiana: 2021/11/04 19:18 wysłana przez maciek@brynski.pl »
 

Majlet

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Model: Q5 8r
  • Wersja: Premium plus USA
  • Silnik: 2.0 TFSI 224 hp. CPMB
  • Napęd: 4x4
  • Skąd: Klucze
Odp: Adaptacje, kodowanie VAG
« Odpowiedź #247 dnia: 2021/12/19 06:42 »
Witam.
Czy ktoś mógłby poratować odnośnie zakodowania lamp Audi Q5 2014r z USA.


Chciałbym to zrobić przez Obd11


Mam już przerobione lampy na żółte kierunki i potrzebuje to pokodować.


Nie wiem czy mogę użyć tej aplikacji NAR TO UE. ponieważ tam jest napisane że trzeba założyć lampy z EU albo źle to zrozumiałem. Ewentualnie dokupie sobie tą wersję Pro i zrobię normalnie kodowaniem tylko potrzebuje instrukcji co dokładnie muszę zmienić.


Jeśli ktoś miałby chwilkę żeby pomóc to proszę o odpowiedź tutaj lub SMS lub Whatsapp 737471463